The Stage is op zondagmiddag 26 mei officieel gelanceerd. Dat gebeurde met een kick-off op het heilige gras van het Olympisch Stadion. Na het startschot werden de meiden in groepen verdeeld en gingen ze onder begeleiding van Samantha van Diemen en Myrthe Moorrees voetballen.

Tijdens de eerste helft van het programma leerden ze onder andere hun traptechniek te verbeteren, werkten ze aan hun balcontrole en konden ze hun eigen schotsnelheid meten. In de pauze was er een Q&A waar meiden hun vragen aan de profvoetbalsters konden stellen. Het programma werd hervat met een toernooi. Van Diemen en Moorrees stonden klaar voor tips, advies en natuurlijk voor het beantwoorden van allerlei vragen.

Op zondag 29 september vindt de eerste talentendag van The Stage plaats bij OJC Rosmalen. Hier doorlopen de deelnemers verschillende ‘stages’, waarbij ze hun talent op verschillende vlakken kunnen laten zien aan de aanwezige scouts. Zo kunnen de speelsters zichzelf in de kijker spelen op het gebied van bijvoorbeeld ball-control, movement en goalscoring. Voor keepsters is er een speciale keepersstage. Niet geheel onbelangrijk: er lopen scouts van verschillende (inter)nationale topclubs rond die de beste speelsters en keepsters van iedere leeftijdscategorie selecteren. Zij plaatsen zich als team voor The Stage Finals. Wil je je graag inschrijven voor de Talentendag bij OJC Rosmalen? Dat kan hier!